Привіт усім! Хотів би дізнатися вашу думку – які додаткові навички зі школи реально рятують, коли потрапляєш в університет і навалюється оте шалене навантаження? У мене було так: закінчив 11 клас, пішов на комп’ютерні науки, а перші два місяці просто тонув у матеріалі. В школі ж усе розжовували, а тут раптом сам мусиш шукати, читати тонни англійською й організовано вести нотатки. Найбільше виручила звичка нормально планувати свій день і швидко гуглити потрібне – це ще з інформатики та проєктів у 10 класі прищепилося. А що вам допомогло не з’їхати з глузду на першому курсі?
11 Views

Та знаєш, в мене вийшло схоже. Найсильніше витягли навички тайм-менеджменту й уміння не панікувати, коли завдання здається величезним – розбиваєш його на частини й потроху робиш. Це ще з підготовки до ЗНО вбили в голову, бо інакше ніяк. Плюс звичка писати власні конспекти, а не просто фоткати дошку – в універі без цього важко. Ще дуже допомогло вміння аргументувати свою думку, бо на семінарах постійно треба щось доводити. До речі, якщо хтось зараз думає, куди можна вступити після 11 класу https://school.ap.education/kudy-vstupyty-pislya-11-klasu/ , я собі колись непогано допоміг, глянувши різні варіанти. Є пристойно зібрано актуальну інфу. Але це чисто мій суб’єктивний погляд, вирішувати все одно вам.